Over jou & over mij

Gemoedsrust voor jou, veiligheid en plezier voor je dierbaarste bezit.

“It is amazing how much love and laughter they bring into our lives and even how much closer we become with each other because of them.”

John Grogan (author: Marley and me)

Wat doe ik nog meer?

Ik (Carolien Oosterhoff, 1967) werk als Senior Gedragstrainer/coach voor First-Time Dog Owners die getriggerd worden door hun ‘furry friend’ (HeartPepper). Ik weet bovengemiddeld veel van menselijk gedrag en daar maak ik al 25 jaar mijn werk van. Ik werk ook als filmmaker bij HeartPepper Filmmaking, ik schrijf bij Zinvolle Volzinnen, met de focus op Animal Welfare. Een avond per week werk ik nog als freelance massagetherapeut bij Corpus Rub, verleen een paar uur per week zorg aan kwetsbare ouderen en werk af en toe als Pedagogisch Medewerker bij BSO de NatuurFontein.

‘Monetize your passions!’

Ooit hoorde ik een Australische topcoach zeggen: ‘You just gotta monetize your passions’! Die opmerking sloeg in als een bom. En zo geschiedde: ik ben sinds 2009 ondernemer en volg uitsluitend mijn verlangens en talenten en zet dat om in diensten waar ik zelf geweldig blij van word en waar ik nu eenmaal ‘per ongeluk’ een aangeboren talent voor leek te hebben. Ik wandel elke ochtend in de natuur met een klein roedeltje Doodles (en/of andere poedelkruisingen), bij HeartDogs. Ik werk elke namiddag of avond in/aan mijn andere bedrijven. Dat lijkt druk maar ik kan heel goed organiseren. Plus, ik doe het vooral ook niet allemaal tegelijk, dat helpt ook.

Bobbie

Ik ben eigenaar van Doodeltje Bobbie (28-08-2021). Ik heb geen kinderen kunnen krijgen en ik durf te zeggen dat ik nu echt weet hoe moederliefde voelt. Ze krijgt het beste voer, ze krijgt veel beweging & spel, hersenwerkjes en een heerlijke mand om in te rusten. Bobbie heeft een eigen kast, dat begrijp je, en zo hoort het ook;-) Ik pas mijn leven aan zodat zij het ook heel goed heeft, dat zou ik ook gedaan hebben als ik een kind had gekregen. Ik ben dolgelukkig met haar en ze is het meest dierbare, kwetsbare zieltje in mijn leven die ik bescherm met alles wat ik in mij heb.

Jij bent het beste baasje!

Omdat je Doodle zoveel voor je betekent, investeer je met liefde in jullie relatie. Maar ja, herken je dit ook?

 • Ondanks dat je graag altijd het allerbeste wilt, ben je ook gewoon een mens die niet altijd tijd (en misschien ook ‘s geen zin, ook geen schande) om je Doodletje uit te laten;
 • Je wilt ook wel eens de ‘lange wandeling’ uit handen geven maar je bent kritisch aan wie je je Doodle meegeeft. We hebben het hier wel over je gezinslid, immers;
 • Je hebt behoefte aan gemoedsrust, wilt niet de hele tijd zorgen hebben als je je hond mee geeft met een uitlaatservice.

Je wilt niet bezorgd zijn

Je wilt niet de hele tijd zorgen hebben als je je hond mee geeft met een uitlaatservice.

Blijft ze wel in de roedel? Passen ze wel echt heel goed op dat hij niet zomaar wegloopt? Letten ze goed op heet asfalt in de zomer of strooizout in de winter? Krijgen ze eigenlijk een Tractive om? Kunnen we volgen waar ze zijn? Krijgen we foto’s? Zijn ze goed op de hoogte van Doodlegedrag?

Vertrouwen en hoge kwaliteit is voor jou belangrijk

Kortom: je wilt de uitlaatservice echt helemaal kunnen vertrouwen. Pas dan ontspan je écht. Ik snap je (echt he-le-maal). Het antwoord op bovenstaande vragen is trouwens allemaal: ja. En voor je andere vragen kijk je bij FAQ. Je neemt geen genoegen met zomaar een willekeurige ‘dogwalker’ die jouw lieveling achter in een busje mikt en dan moet je ehhh…maar zien hoe fijn je fur friend dat eigenlijk vindt? Komen ze misschien kapot weer thuis, storten ze in en denk jij dan dat ze ‘dan vast wel’ een leuke tijd gehad hebben? Hoe zeker weet je dat eigenlijk?

Integer omgaan met jouw Doodle volgens HeartDogs’ definitie: het goede doen, ook als niemand kijkt

Integriteit en dierenliefde vloeit door onze aderen. Je mag bij ons altijd en overal meekijken (al plaats je een camera op de rug van je hond!). Het is eenvoudig eigenlijk; we geven echt heel veel om mensen en dieren, groot en klein en we houden ontzettend veel van de aarde en de natuur. Daarom halen wij bij HeartDogs jullie allerliefste op met de elektrische bakfiets, wandelen we met een klein roedeltje van maximaal vier Doodles in de natuur om Amsterdam en laten we dat ook netjes achter. We zoeken ze zorgvuldig bij elkaar, die hondjes van jullie. Want Doodletjes die elkaar versterken in sociaal opzicht komen uitgerust, blij en voldaan weer thuis. Zonder dat jij je ook maar een minuut schuldig hebt gevoeld. Ook niet onbelangrijk.

It takes a village to raise a child dog!

Als je je hier in herkent, ben je welkom om kennis te maken. Ik werk uitsluitend voor hondeneigenaren in Centrum Amsterdam. Neem contact op voor de mogelijkheden, dan plannen we een intake en een proefwandeling in. Jouw Doodle en ik lopen dan samen een uurtje buiten, ik kijk hoe hij/zij reageert op mij en op andere honden zodat ik een inschatting kan maken hoe prettig hij/zij het gaat vinden in de roedel. Zonder proefwandeling kun je géén abonnement nemen op de maandwandelingen of incidentele wandelingen boeken.

 

Bij HeartDogs kun je terecht voor Doodle dienstverlening. We zijn een hondenuitlaatservice, passen soms ook op en verlenen andere gerelateerde diensten. We richten ons op Labradoodles. Ook begeleiden we hondeneigenaren bij transities van hun huisdier. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elke dienst of elk product dat je bij ons afneemt. Lees hiervoor de AVG pagina

Tot gauw! 

Carolien Oosterhoff | Oprichter HeartDogs & doodletje Bobbie

Opleiding & Diploma’s

 • Wheel of Consent ‘Like a Pro’, Betty Martin (2021)
 • Writer’s Course, Brigitte van Tuijl (2021)
 • VIP Business coaching, Brigitte van Tuijl (2020)
 • Optimize Me, Brian Johnson (2020-2021)
 • Wheel of Consent, Robyn Dalzen (2020)
 • Het Stemgilde, Jan Kortie (2019/2020)
 • Insights to Intimacy, Heart IQ Academy (2017)
 • Het Helende Verhaal, Phoenixopleidingen (2017)
 • Heart IQ Experience week, Heart IQ Academy (2017)
 • Moeder & Dochter – terug naar je vrouwelijke bron, Phoenixopleidingen (2015)
 • Scenarioschrijven, Schrijversvakschool, Amsterdam (2015)
 • Relaties als spiegel, Phoenixopleidingen (2014)
 • Op Verhaal Komen, Phoenixopleidingen (2014)
 • Ode an die Freude, Academie voor Stembevrijding, Amsterdam (2012-2014)
 • Tantra-opleiding, v/h Amalaya (Duitsland) (2012) – bestaat niet meer…
 • Camera College, Camera & Montage (2012)
 • Big Mission, Big Impact, Brigitte van Tuijl (2012)
 • 3-jarige: NLP, TA en Systemisch Werk – Phoenixopleidingen (2009-2012)
 • Overgave, vrouw en seksuele energie – Phoenixopleidingen (2009)
 • Omgaan met angst, woede en weerstand – Phoenixopleidingen (2008)
 • Parent Effectiveness Trainer, Thomas Gordon institute (2004)
 • Psychologie (2 ½ jaar) – UvA,  Amsterdam (2000)
 • Interviewtechnieken – Stichting Communicatie (1994)
 • Lerarenopleiding Engels – v/h Ubbo Emmius Groningen (1993)

Hond/gedragsgerelateerde opleidingen

 • Dog CPR, First Aid + Safety – Melanie Monteiro (2023)
 • Stressless Dogs – Stressless wandelen methode (2023)
 • Spirit Dogtraining – Obedience (2023)
 • Spirit Dogtraining – Goodbye Leash Pulling (2023)
 • Homeschool The Dog, Susan Garrett (2023)
 • Detectiewerk Hondenschool De Gabber (2022)
 • Gevorderdenopleiding Hondenschool De Gabber (2021)
 • Basisopleiding Hondenschool De Gabber (2021)
 • Puppycursus Omnia Hondenschool (2021)